Acest website folosește "cookies". Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Accept | Detalii cookies

Inapoi la comunicate


 

COMUNICAT DE PRESA OCPI TIMIS24.02.2020

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) va scoate la licitatie, in 2020, lucrari de inregistrare sistematica a imobilelor in peste 500 de unitati administrativ-teritoriale (UAT). Pentru primele 246 de comune, procedurile de atribuire vor fi initiate in luna aprilie. Printre acestea se numara sase UAT-uri din judetul Timis Finantarea este asigurata din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operational Regional 2014 – 2020 (POR).

Comunele din judetul Timis pentru care vor fi scoase la licitatie lucrarile de inregistrare sistematica a imobilelor, in luna aprilie a acestui an, sunt: Becicherecu Mic, Ghiroda, Liebling, Sag, Sȃnmihaiu Romȃn si Satchinez, iar suprafata vizata este de 37.339 de hectare.

Finantarea acestor servicii este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2014 – 2020.

Proiectul major „Cresterea gradului de acoperire si incluziune a sistemului de inregistrare a proprietatilor in zonele rurale din Romania” are o valoare de aproximativ 313 de milioane de euro si vizeaza realizarea lucrarilor de inregistrare sistematica a imobilelor pentru o suprafata de aproape 5,8 de milioane de hectare din 660 de UAT-uri situate in zone rurale ale Romaniei.

In anul 2019, ANCPI a lansat patru proceduri de licitatie pentru achizitionarea serviciilor de inregistrare sistematica a imobilelor din aproximativ 400 de UAT-uri, din cele 660 de comune din 40 de judete, care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile.

In prezent, 149 de comune sunt contractate sau in procedura de licitatie, dintre care 89 au deja contracte semnate si lucrarile sunt in derulare, iar 60 sunt in curs de evaluare.

De asemenea, anul trecut, in judetul Timis, au fost eliberate, gratuit pentru cetateni, prin Programul national de cadastru si carte funciara 2015-2023 (PNCCF), peste 45.000 de carti funciare. Lucrarile de cadastru general au fost finantate din veniturile proprii ale ANCPI, prin Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Timis.

In prezent, din totalul de 99 de UAT-uri din judetul Timis, sapte sunt cadastrate in proportie de suta la suta (Lenauheim, Ortisoara, Secas, Sanandrei, Balint, Bethausen, Bara), iar in alte 45 se desfasoara lucrari de inregistrare sistematica a imobilelor, pe sectoare cadastrale.

Purtator de cuvant:

Monica Ivan

Tel. 0256201089

E-mail: monica.ivan@ancpi.ro