Acest website folosește "cookies". Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Accept | Detalii cookies

Inapoi la comunicate


 

COMUNICAT DE PRESA22.06.2020

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) a initiat o procedura de licitatie deschisa pentru achizitionarea serviciilor de inregistrare sistematica in Sistemul integrat de cadastru si carte funciara a imobilelor din 246 de unitati administrativ-teritoriale (UAT), din 30 de judete. Lucrarile de cadastru general sunt finantate prin Programul Operational Regional 2014 – 2020 (POR). Printre acestea se numara si 6 comune din judetul Timis.


ANCPI, institutie aflata in subordinea Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA), a publicat in data de 19 iunie 2020, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), anuntul cu numarul CN1021959 – Servicii de inregistrare sistematica in Sistemul Integrat de Cadastru si Carte Funciara a imobilelor Etapa 3 - 246 UAT- uri.


Finantarea acestor servicii este asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Regional - Proiectul major privind „Cresterea gradului de acoperire si incluziune a sistemului de inregistrare a proprietatilor in zonele rurale din Romania”.


Procedura de achizitie publica se desfasoara pe loturi, fiecare comuna reprezentand un lot. Suprafata totala estimata a comunelor aferente celor 246 de loturi este de 1.832.739 de hectare.


Procedura va fi finalizata cu incheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioada de 24 de luni. Valoarea totala estimata este de 354.461.591 de lei (fara TVA).


Anuntul a fost publicat si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), cu nr. 2020/S 118-286720, astfel incat la aceasta procedura pot depune oferte operatori economici din tara sau din strainatate care indeplinesc cerintele solicitate de ANCPI. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 27 iulie 2020.


Proiectul „Cresterea gradului de acoperire si incluziune a sistemului de inregistrare a proprietatilor in zonele rurale din Romania” completeaza obiectivul Programului national de cadastru si carte funciara 2015 – 2023 (PNCCF) prin realizarea lucrarilor de inregistrare sistematica pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate in zone rurale ale Romaniei. Valoarea totala a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezinta fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeana si 46.933.673 de euro - cofinantare de la bugetul de stat.


Selectarea  UAT-urilor din zonele rurale a fost facuta dupa urmatoarele criterii de prioritizare:  • localitati care fac obiectul dezvoltarii proiectelor de infrastructura prevazute in Master Planul General de Transport al Romaniei;

  • localitati care implementeaza ori sunt incluse in proiecte de dezvoltare a infrastructurii in cadrul altor programe;

  • localitati in care sunt identificate zone cu vulnerabilitati sociale particulare privind accesul informal la proprietate.


 Mai multe informatii despre proiectul „Cresterea gradului de acoperire si incluziune a sistemului de inregistrare a proprietatilor in zonele rurale din Romania” puteti gasi accesand


http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.


UAT-urile din judetul Timis pentru care au fost demarate procedurile de atribuire sunt: Becicherecu Mic, Ghiroda, Liebling, Sag, Satchinez, Sanmihaiu Roman.