Acest website folosește "cookies". Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Accept | Detalii cookies

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară

A aparut ca urmare a dezvoltarii conceptului de proprietate in Romania si a necesitatii crearii unei baze solide pentru garantarea proprietatii conform Constitutiei. Unificarea cadastrului cu publicitatea imobiliara sub o autoritate unica, creeaza premisele unei evidente corecte si transparente a tuturor proprietatilor imobiliare la nivel national.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară reprezinta o organizatie guvernamentala, cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Administratiei si Internelor, cu sediul in municipiul Bucuresti. La nivelul fiecarui judet si in municipiul Bucuresti functioneaza in subordinea Agentiei Nationale oficiile de cadastru si publicitate imobiliara, ca unitati cu personalitate juridica, prin reorganizarea fostelor oficii judetene de cadastru, geodezie si cartografie si al municipiului Bucuresti si a birourilor de carte funciara, iar la nivelul la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale se infiinteaza birouri de cadastru si publicitate imobiliara, in subordonarea oficiilor teritoriale.

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara este construita dupa principiile economiei de piata si este condusa de o echipa tanara de manageri, asistata de un grup de consultanta internationala, beneficiind de sprijinul programelor Bancii Mondiale si ale Comunitatii Europene.

Mai multe detalii pe website-ul www.ancpi.ro