Acest website folosește "cookies". Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Accept | Detalii cookies

Înapoi la listă comunicate


 

Comunicat de presă21.09.2022

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Timiș a finalizat lucrările de cadastru în comuna Voiteg, din județul Timiș. Proprietarii celor peste 4.000 de imobile vor primi, în curând, noile cărți funciare. Lucrările s-au desfășurat în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF), iar documentele au fost eliberate gratuit pentru cetățeni. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR). Voiteg este cea de-a treia unitate administrativ-teritorială (UAT) din județul Timiș cadastrată din bani europeni.

Noile cărți funciare ale celor 4.311 de imobile din comuna Voiteg au fost înmânate autorităților locale, care au început să le distribuie proprietarilor.

În comuna Voiteg, înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară a început în anul 2020 și a vizat o suprafață totală de 7.065 de hectare. Lucrările de cadastru general au fost finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

În prezent, din totalul de 99 de UAT-uri din județul Timiș, 11 sunt cadastrate integral (Balint, Bara, Bethausen, Coşteiu, Jebel, Lenauheim, Orțişoara, Sȃnandrei, Secaş, Topolovățu Mare, Voiteg), iar în alte 69 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 - cofinanțare de la bugetul de stat. Mai multe informații despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” sunt disponibile pe site-ul www.ancpi.ro.