Acest website folosește "cookies". Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Accept | Detalii cookies

Înapoi la listă comunicate


 

Comunicat de presă23.03.2023

Proprietarii a peste 7.000 de imobile din comuna Liebling, județul Timiș, vor primi, în perioada următoare, noile cărți funciare. Documentele sunt eliberate, gratuit pentru cetățeni, prin Programul național de cadastru și carte funciară (PNCCF), susținut de Guvernul României. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR).

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Timiș va preda primăriei comunei Liebling noile cărți funciare ale celor 7.082 imobile.

În comuna Lebling, lucrările de cadastru general realizate în cadrul proiectului „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat din fonduri europene nerambursabile, au început în anul 2021 și au vizat o suprafață totală de 8.223 de hectare.

În prezent, din totalul de 99 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Timiș, au fost cadastrate în proporție de sută la sută 12 UAT-uri (Orțişoara, Lenauheim, Sȃnandrei, Balint, Secaş, Bethausen, Bara, Coşteiu, Jebel, Voiteg, Topolovățu Mare, Liebling), iar în alte 82 de UAT-uri se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, pe sectoare cadastrale.

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare, din 660 de UAT-uri, situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 - cofinanțare de la bugetul de stat.

Mai multe informații despre lucrările de înregistrare sistematică realizate prin PNCCF și POR sunt disponibile pe site-ul www.ancpi.ro.