Acest website folosește "cookies". Navigând în continuare vă exprimați acordul pentru folosirea lor. Accept | Detalii cookies

LEGEA 544 | Trimitere cerere | Arhivă mesaje


 
Cele mai recente mesaje

 • N. D., în data de 07.11.2012.

  Întrebare: Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez in cazul in care dorind sa intabulez o casa+curte mostenita, in urma masuratorilor cadastrale a reiesit faptul ca suprafata curtii este mai mare decit in actele de vinzare cumparare cu 20%.(este vorba ca in actul de v-c sunt 578 mp si in realitate 718 mp). Mentionez ca imobilul a fost cumparat in anul 1996 si curtea este imprejmuita pe toate laturile de peste 30 de ani.Se aplica in acest caz legea 133/2012, avind in vedere ca sunt cunoscut ca proprietar necontestat la primarie din anul 1996, platind impozit si avind certficat de atestare fiscala,rol unic, anexa 1 si anexa 2 de la primarie? Pot depune aceasta documentatie la OCPI? se aplica legea 133/2012 care spune ca notarul trebuie sa-mi elibereze un certificat pentru intabulare d care sa arate ca sunt recunoscut ca proprietar?
  pentru operativitate doresc raspunsul pe mail.
  Va multumesc.

  Răspuns: Avand in vedere ca diferenta intre suprafata masurata si cea din acte este mai mare de 5%, singura modalitate de a rezolva problema este prin instanta.


   

 • A. M., în data de 06.11.2012.

  Întrebare:
  Buna ziua,
  Va solicit anumite infomatii in ideea obtinerii unui punct de plecare. De putin timp profesez in domeniul achizitiilor terenurilor agricole si din aceasta cauza obtinerea hartilor topografice este inca fara sursa in acest moment. Doresc a sti daca harta pentru zona unde se doreste cumpararea terenurilor se poate procura de la OCPI sau Primariile de care apartine. Hartile se doresc pentru a reusi o achizitie comasata a terenurilor si pentru obtinerea datelor de identificare a proprietarilor in vederea ofertarii.
  Sunt plimbata intre primarie si OCPI si doresc a afla exact unde sa ma adresez cu sanse de reusita.
  Va multumesc anticipat pentru intelegere!
  Cu stima si considerstie,
  Marin Anda

  Răspuns: Ca raspuns la solicitarea dvs, formulata in baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, va informam ca, accesand link-ul http://www.ocpitimis.ro/tarife.php, puteti vizualiza toate serviciile pe care le ofera OCPI Timis, inclusiv furnizarea de harti si planuri cadastrale / topografice si aveti si tarifele care se achita pentru fiecare tip de serviciu in parte. Pentru a obtine documentele de care aveti nevoie, va puteti prezenta la sediul OCPI Timis, de luni pana joi, intre orele 8,30 - 12,30, pentru a depune cererea, completata cu datele terenurilor care va intereseaza (nr. CF, nr. top / cadastral, localitatea)si pentru a achita taxa aferenta serviciului. In cazul in care nu cunoasteti datele de identificare ale terenului, aveti acces la sala de studiu a oficiului,de luni pana joi, intre orele 11 - 12, unde puteti consulta documentele de arhiva in vederea identificarii terenului respectiv.